Sfaturi Utile, Mobila la Comanda, Mobilier minimalist
Mobilierul in stil minimalist
Mobilierul in stil minimalist este in tendinte inca din anii ‘60-’70. In Romania a ajuns cu intarziere, dar odata sosit a fost apreciat cum se cuvine si de designerii romani. Daca si tu esti printre cei care iubesc simplitatea si bunul-gust, te vei lasa cu siguranta cucerit/a de mobilierul minimalist. In acest articol noi vom face lumina asupra a ceea ce inseamna acest stil si cum se poate integra in amenajarea casei tale.
Amenajarea in stil minimalist este tot mai populara.
Atentia pentru forma, culoare si textura trebuie sa se regaseasca in orice incapere decorata in stil minimalist. Liniile simple, formele geometrice si culorile pastelate sunt cateva dintre caracteristicile importante. De altfel, se promoveaza ideea de spatiu deschis si folosirea sticlei ca separator intre unele incaperi. Podeaua va fi realizata din materiale care se curata usor. Fie ca folosesti lemnul, piatra sau chiar linoleumul, important e sa alegi modele cat mai simple.
Stilul minimalist surprinde esenta lucrurilor, inlaturand elementele care nu sunt necesare in decor, drept urmare mobilierul este cel mai important in amenajare, dar si acesta trebuie sa fie cat mai putin si realizat conform unor principii specifice. Alegerea unor piese de mobilier potrivite stilului minimalist nu este dificila, dar exista cateva principii utile care iti vor oferi o perspectiva mai clara asupra amenajarii casei tale.
Design-ul mobilierului
Ati auzit de zicala “mai putin inseamna mai mult”, nu-i asa? In minimalism se aplica intotdeauna.
Regula de baza in privinta design-ului mobilei consta in folosirea formelor simple si naturale. Detaliile sculptate in mobila nu isi au locul intr-o astfel de amenajare, iar finisajele cu diverse modele in relief sau avand culori si nuante diferite nu se potrivesc nicidecum stilului. Acest principiu al simplitatii provine din Orient, in special din stilul clasic japonez si este adaptat cerintelor contemporane.
Totusi, simplitatea nu e singura regula cand vine vorba de crearea unui interior in stil minimalist. Intr-adevar, piesele de mobilier trebuie sa fie cat mai putine si confectionate din placi avand suprafete simple, dar asta nu e totul.
Minimalismul contemporan a evoluat, iar acum el este definit si de alte elemente care il fac remarcabil. In prezent, accentul cade pe formele geometrice ascutite si pe asimetrie. Forma meselelor, noptierelor, bibliotecilor, rafturilor si chiar a scaunelor sunt inspirate din geometrie.
Nu se folosesc doar linii drepte, ci si linii curbe, utilizate in special pentru a conferi pieselor de mobilier forme neobisnuite si stilizate.
Mobila care este cat mai joasa este cea mai potrivita. Inaltimea mobilierului are legatura cu crearea unui spatiu aerisit.
Nu este intamplator faptul ca este recomandata alegerea unui mobilier cat mai jos pentru incaperile care nu sunt inalte sau pentru cele de dimensiuni reduse. Este de preferat ca mobila amplasata pe podea sa fie cat mai joasa, in schimb corpurile suspendate pe perete pot fi mai inalte, cu conditia sa fie inguste pentru a nu ocupa mult spatiu.
Culori folosite
De regula, culorile dau viata unei incaperi, dar stilul minimalist vine cu ceva nou.
Pentru ca accentul este pus pe simplitatea mobilierului si pe geometria spatiului, culorile sunt mai putin importante. Albul este alegerea de baza care nu trebuie sa lipseasca dintr-o amenajare minimalista.
Cu cat mai mult alb, cu atat mai bine.
Ca alternativa, se pot folosi nuante pastelate atat pentru mobilier, cat si pentru pereti. Culori neutre precum bejul, griul, verdele sau albastrul deschis pot fi considerate, alaturi de alb, ca fiind culori de baza.
In general, culorile puternice si vibrante sunt lasate la o parte in stilul minimalist, insa exista o exceptie de la aceasta regula.
Se permite folosirea unei singure culori puternice care sa imbrace doar o piesa de mobilier si/sau cateva detalii din decor. Spre exemplu, rosul este folosit in multe amenajari de acest fel, devenind culoarea traditionala cand vine vorba de adaugarea unor accente vii. Daca rosul nu este pe gustul tau, poti alege alte culori puternice.
Gusturile nu se discuta, asa ca poti alege orice alta culoare care iti bucura privirea, cu conditia sa o folosesti doar pe aceea, dupa cum am mentionat mai sus.
Stilul minimalist este in tendinte si este preferat de multi oameni de afaceri si de personalitati publice tocmai pentru ca o amenajare de acest fel inspira ordine si organizare.
In concluzie, pentru a alege o mobila cat mai potrivita stilului minimalist, ia in considerare trei aspecte importante: sa fie joasa, sa respecte principiul simplitatii si sa fie imbracata in finisaje cat mai neutre.
De ce nu ai incerca si tu sa-ti mobilezi casa in stil minimalistl? Daca inainte se alcatuiesc schite, tinandu-se cont de ceeea ce inseamna minimalismul in design-ul de interior, este imposibil sa nu obtii o amenajare de exceptie.
Mobilierul in stil minimalist poate fi realizat la comanda, potrivit dimensiunilor incaperii si mai ieftin decat cel gata facut. Inspiratia nu va fi nici ea o problema deoarece expertii au intotdeauna idei si solutii pentru o proiectare de succes.
Asadar, iti doresti mobilierul in stil minimalist pe care l-ai admirat in reviste? Echipa noastra e pregatita sa te ajute!
Leave a reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.