Sfaturi Utile, Mobila la Comanda, Decor interior, Trenduri 2019, Mobilier bucatarie
Ce insula de bucatarie sa alegi?
Ce insula de bucatarie sa alegi astfel incat sa se alinieze cu nevoile tale si cu spatiul de care dispui? Citeste in continuare si inspira-te din ideile noastre!
In urma unui Un studiu realizat in anul 2017 in America s-a ajuns la concluzia ca insula de bucatarie reprezinta una dintre cele mai dorite piese de mobilier, fiind dorita de majoritatea celor care isi renoveaza bucataria.
Si pe buna dreptate! O insula de bucatarie poate schimba in totalitate aspectul unei bucatarii avand, totodata, o utilitate foarte mare, datorita spatiului pe care ti-l pune la dispozitie.
Avantajele insulei de bucatarie
• Dispui de mai mult spatiu de lucru, de luat loc, de depozitare si de incorporare a electrocasnicelor
• Dispui de spatiu generos pentru pregatirea meselor
• Bucataria ta este amenajata pe mai multe niveluri
• Dispui de spatiu util de depozitare deasupra insulei
• Este o solutie practica pentru bucatariile mici
• Diminueaza timpii morti atunci cand gatesti, fiind situata in mijlocul bucatariei
Insula de bucatarie este mai des intalnita in bucatariile de tip open space cu living sau dining, delimitand intr-un mod elegant cele doua zone. In bucatariile mici, insula de bucatarie este intalnita, insa deseori nu este foarte practica, din cauza lipsei de spatiu. Daca nu stii ce insula de bucatarie sa alegi, iti prezentam cateva idei care sa te inspire. Gaseste-o mai jos pe cea care ti se potriveste!
Ce insula de bucatarie sa alegi?
1. Insula de bucatarie cu electrocasnice incorporate
Atunci cand isi amenajeaza insula de bucatarie, multe persoane doresc, de fapt, sa isi eficientizeze spatiul din bucatarie. Astfel, chiuveta, plita, masina de spalat vase, si de ce nu, chiar si mini frigiderul pot fi incorporate in insula de bucatarie.
2. Insula de bucatarie cu spatii de depozitare
Un alt motiv pentru care multi apeleaza la amenajarea uneialeg o insule insula de bucatarie se datoreazaeste spatiului de depozitare generos pe care aceasta il aduce. Toate dulapurile, sertarele sau rafturile pot fi organizate si proiectate in functie de nevoile tale de depozitare. Aceste insule sunt de obicei mai simple, avand de multe ori chiuveta sau plita incorporate.
3. Insula de bucatarie cu spatiu superior de depozitare
Atunci cand iti amenajezi o insula de bucatarie, este foarte important sa te folosesti de intreaga zona in care se afla aceasta. In acest sens, te poti folosi si de zona superioara a insulei de bucatarie pentru a monta diferite suporturi de agatat ustensile, rafturi, sau diferite corpuri de mobilier.
4. Insula de bucatarie ca zona de luat masa
O insula de bucatarie este si mai eficienta atunci cand o poti transforma intr-o masa. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, insula trebuie proiectata in asa fel incat sa fie mai subtire la baza si mai lata la suprafata pentru putea ascunde scaunele dedesubt.
5. Insula de bucatarie cu zona separata de luat masa
Aceasta idee de amenajare a insulei de bucarie este foarte practica, mai ales daca ai o bucatarie mai mica. In prelungirea insulei vei putea adauga o masuta si niste scaune de bar sau cu spatar. In acest mod vei reusi sa sa ai un corp de mobilier 2 in 1 care va fi foarte eficient in economisirea spatiului. De asemenea, o astfel de insula de bucatarie are un impact vizual foarte placut.
6. Insula de bucatarie pe mai multe niveluri
Aceasta tip de insula de bucatarie este foarte chic, potrivindu-se in bucatariile de tip open space. Nivelul de jos poate sa cuprinda o chiuveta, un mini frigider si mai multe dulapuri, si trebuie sa fie orientat spre partea interioara a bucatariei. Nivelul mai inalt al insulei poate juca rolul unui bar si este orientat in partea exterioara, spre living. Aceasta insula de bucatarie este ideala daca va place sa aveti casa plina de oaspeti.
7. Insula de bucatarie minimalista
De obicei, acest tip de insula de bucatarie este amenajata intr-o singura nuanta si este proiectata destul de simplu proiectata, fara prea multe dulapturi sau electrocasnice incorporate. Elementul principal al acestei insule de bucatarii bucatarie este blatul foarte larg, pe care te poti desfasura in voie atunci cand iti prepari mancarurile preferate.
8. Insula de bucatarie in stil scandinav
E un fapt binecunoscut acela ca stilul scandinav in amenajarile interioare consta in linii drepte si intr-o proiectare “curata” si simpla a mobilierului. Mergi pe acest principiu si in amenajarea insulei de bucatarie. Insula de bucatarie in stil scandinav este de cele mai multe ori alba, iar scaunele pot fi negre, pentru un contrast mai puternic sau albe, pentru a pastra cromatica.
Asadar, daca te intrebai ce insula de bucatarie sa alegi, speram ca articolul nostru te-a inspirat. Daca nu stii ce stil ti se potriveste, Apecto iti va oferi consultanta in crearea si amenajarea mobilierului dorit. Contacteaza-ne acum!
About Author
Comments are closed
Comentarii recente